Cases

TV2 Zulu

TV2s zulu.dk er laget i Drupal - men minner om flash.
Det nye Zulu.dk ser ut som en flash-side ved første øyekast, men det hele er laget i Drupal. Redaktørene endrer sidens utseende på daglig basis.
case|

”Vi ønsker oss en legoplate!” Slik lød oppgaven da Zulu ba oss om å bygge årets, kanskje mest grensebrytende nettside, på kun 3 måneder.

I forveien lå det et langt forarbeide med å definere oppgaven. Zulu hadde presisert tankene deres i en klikkbar wireframe, som vitnet om hvor stort ønsket om å fritt kunne arbeide med form og farger i dere nye website, var. 

Anarki

Vi ble bedt om å skape en side som både kunne understøtte Zulu – merkevaren med all dens anarki og ikoniske designelementer, integrere Zulus omfattende videoarkiv, og som på samme tid skulle skape en plattform hvor alle de individuelle undersidene og subbrands kunne utfolde seg fritt. Zulu fastla selv IA, design og wireframes, og vi var stolte over at vi klarte å bøye Drupal så det kunne innfri ønskene.

De ville, kort sagt, ha en nettside som bestod av et hvitt lerret som de selv kunne male på etter forgodtbefinnende, og etter enkle regler for presentasjonen, som sikrer den røde tråd. Alt foregår uten å involvere noen utviklere. En hittil usett fleksibilitet for en nettside. 

Agilt

I samarbeide med våre gode kollegaer hos Reload, satte vi sammen et team til oppgaven. Utviklingsprosessen kjørte agilt og iterativt. Det vil si med kontinuerlige avleveringer av deloppgaver, og med løpende prioriteringer av oppgaven fra kundens side. 

Resultatet er en side i responsivt design, som bryter grensene for hva vi tidligere trodde var mulig for et CMS-system, samtidig med at sidens redaktør og AD-er nå - helt uten ekstern support - har adgang til å skru på samtlige parametere, farger, fonter og features. Dette gjør de i stand til å skape et unikt innhold som kan tilpasses nettopp deres del av Zulus ikoniske univers.  

Anbefaling

Noen av modulene bak det flytende sidedesignet er Parallax Scrolling og Scrollorama. Kort fortalt betyr det at vi har integrert et plugin som gjør det mulig å animere de ulike elementene på siden, basert på browser-vinduets posisjon, så vi knirkefritt kan få de til å bevege seg i forhold til bakgrunnen. Det gir brukerne en illusjon om økt dybde på siden (og det gjør det meget fett å scrolle). 

”Jeg er sinnssykt stolt av vårt IA-/UX-/design-/innholdsteam her på Zulu, og setter pris på at utviklerne hos Peytz i så stor grad har vært i stand til å imøtekomme vår strategi og vårt konsept. Nå begynner det kreative grovarbeidet med å få engasjert brukerne våre, og sette siden i sammenheng i den brede digitale tilstedeværelse som det er tiltenk å skulle være en del av, og inngå i synergi med”. 

Line Sichmann, Marketingsjef, TV2 Networks Promotion. 

Interessert i et godt tilbud? Kontakt Sanna Skepp Hansen, mobil 2199 9113.