Cases

National Geographic – en effektiv nettside

Bonnier Publication gir ut en rekke magasiner i Norge, blant annet et av verdens største og eldste magasiner; National Geographic.
case|

Bonnier Publication gir ut en rekke magasiner i Norge, blant annet et av verdens største og eldste magasiner; National Geographic. 

Siden 1888 har National Geographic begeistret sine leser - først i USA og senere i over 35 land over hele verden - med sine eventyrlige reportasjer. 

På fire forskjellige språk 

Peytz & Co har siden 2008 samarbeidet med Bonnier om å skape en fleksibel og digital plattform, som ikke bare underbygger det redaksjonelle arbeidet, men også i stor grad det forretningsmessige aspektet - slik Bonniers nettsteder skal gjøre. 

Et av flaggskipene blant Bonniers nettsider er National Geographics Natgeo.no.

Nettsiden er bygget opp slik at den støtter utgivelser på fire forskjellige språk: norsk, dansk, svensk og finsk. 

Redaksjonen kan arbeide lynraskt  

Bonnier fokuserer på salg av abonnenter i de trykte magasinene, noe som også er et av hovedmålene med nettsiden til National Geographic. Dette blir blant annet gitt uttrykk for gjennom at nettsidens innhold og nyhetsbrev er svært sammensveiset.

Dette sikrer at nettredaksjonen har mulighet til å arbeide lynraskt - og selvfølgelig med nødvendig fleksibilitet-  når nyhetsbrevene skal produseres og sendes ut. 

”Det er viktig at vi, som en nettredaksjon med få ressurser, kan bruke vårt fantastiske innhold både på nettsiden og i nyhetsbrevene. Og det kan vi trygt si at vi har fått til”, Anne Skov, sjefredaktør i Bonnier Publications. 

Peytz & Co, en av Nordens største og mest erfarne leverandører av nyhetsbrev, står for utsendelsen av Bonnier Publications nyhetsbrev. 

Samsvar mellom nett og magasin 

Natgeo.no er bygget i Drupal, og nettsiden bruker mange av de muligheten som ligger i Drupal-systemet for å optimere arbeidet med innholdet på forskjellige plattformer. 

National Geographic er kjent for sine storslåtte og ofte svært eventyrlige fotoreportasjer - fra verdens fjerneste hjørner, til de mest befolkede stedene på kloden. Dette avspeiles tydelig på nettsiden, som visuelt sett er svært likt det lekre designet som er å finne i magasinet. 

Vil du høre mer, eller vil du selv ha et tilbud om en skreddersydd nettside til din virksomhet? Kontakt Sanna Skepp Hansen, mobil 2199 9113.